Tvoje tajno oružje: dobar pribor za još bolje obrve

 Sigurni smo da su se žene širom svijeta obradovale trendu raskošnih, nesputanih obrva, koje najbolje promovira nestašna manekenka Cara Delevingne. Kako se i zašto ovaj trend dogodio ne znamo, ali preko noći su djevojke s gustim obrvama prešle u vodstvo. IPAK, guste obrve ne znače i neuredne obrve. I njih treba održavati – čupkati, oblikovati, bojiti i lickati. Zato se naoružaj svojim priborom za borbu protiv podivljalih obrva!

 

Pinceta

Ili da budemo precizniji – odlična pinceta.  Razlika između pincete i odlične pincete jasna je već pri prvom korištenju. Ako tri puta zaredom ne možeš uloviti dlačicu, a kada konačno uspiješ pinceta nekako klizne i ne iščupa je – to nije ta. Ako čvrsto hvata dlačicu na tvoju prvu komandu i brzo povlači iz korijena – to je ta! Kada je jednom pronađeš nemoj štedjeti jer to je investicija koja se isplati. Vidjet ćeš, uskoro ćete postati nerazdvojne prijateljice.

Škarice 

Rez, rez, rez. Obrve imaju svoju ideju o smjeru u kojem trebaju rasti. Često se dlačice na obrvama mimoilaze i u pravcima i smjerovima rasta. Dakle, podivljale obrve treba ukrotiti i uokviriti i to uz pomoć škarica, pritom pazeći da ne poremetimo njihov prirodni oblik.

Olovka za obrve (s četkicom)

Jasno, nemamo svi bujne obrve savršenog oblika. Kozmetolozi su zato osmislili ovo pametno pomagalo. Prvo moramo odabrati odgovarajuću boju, a savjet je da bude dvije nijanse svjetlija od boje kose. Popunjavaju se samo prazne površine, jer svaki prelazak olovke preko ruba obrve je vidljiv i djeluje neprirodno. Naročito na dnevnom svjetlu. Četkica na drugom kraju olovke ima dvije funkcije – za češljanje obrva i pripremu za njihovo oblikovanje škaricama. Jednostavno obrve počešljajte prema gore i odrežite krajeve koji strše.

Olovka za obrve (sa spužvicom)

U odabiru odgovarajuće boje i iscrtavanja crtica u smjeru rasta obrve princip je isti kao i kod prethodne olovke. Ova se razlikuje po tome jer na drugom kraju ima meku spužvicu s kojom ćemo nježno izblendati boju na vašim obrvama i dati im taj moderni smokey ili smudge efekt.

Kist za obrve (paleta za obrve ili set za obrve)

Mnogi će vam vizažisti reći da je obrve lakše iscrtati sjenilom nego olovkom i da je efekt bolji. Pa pokušajte i procijenite sami. Četkica za obrve izgleda poput slikarske, gusta je, kraća, s iskošenim rubom. Pravilnom uporabom daje temeljite i precizne rezultate. Postoje proizvodi koji osim sjenila u odgovarajućoj nijansi sadrže i vosak koji će ukrotiti neposlušne obrve.

Fiksator – maskara za obrve

Njegova funkcija je jasna: da lijepo uređene i oblikovane obrve zadrži takvima, no matter what! Postoje brojni proizvodi ove vrste, cijena im nije visoka, a traju dugo. Dakle, praktični su.

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Brow Artists Palette by L'Oreal Paris

    Naručite odmah

Povezane teme: trend , stil

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Make Up in the City 2: 13. epizoda – Pin Up look (VIDEO)

U najnovijoj epizodi Điki, Dunja i Lana vam pokazuju kako kreirati Pin up look...